vineri, 1 ianuarie 2016

Cum sa obtii smantana acasa

Nu multi dintre noi au avut ocazia sa vada sau sa manance smantana obtinuta in casa de la bunici.Cand eram copil, imi amintesc ca mergeam vara la bunici, stateam cu vacile la pascut, impreuna cu jumate din copiii satului. Era totul o joaca si avand in vedere vremurile de astazi, era o joaca sanatoasa. Dupa ce mulgea vacile, bunicul punea laptele in oale din lut si le acoperea cu capac. Ca prin minune, dupa doua zile, lasate la temperatura camerei, gaseam deasupra smantana delicioasa, iar dedesubt laptele prins, deosebit de delicios.

Ca adult, mi-am adus aminte de acele vremuri delicioase ale copilariei si m-am hotarat, in drumurile mele catre Transilvania, sa cumpar o astfel de oala din lut de la Horezu. Am cumparat apoi de la tonomatele cu lapte natural(de la ferma animalelor din Bucuresti),2 litri de lapte. Nu stiam la ce sa ma astept, insa dupa doua zile ''minunea'' s-a produs. Am obtinut o delicioasa smantana, gustata de toata familia, si un bine-meritat lapte prins.

Asadar ca ingrediente:

-2 litri de lapte
-o oala din lut
-1 capac

Lasati oala acoperita 2 zile la temperatura camerei si gata!!

Pofta mare!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu