Blat :250g migdale crude
Curmale fara samburi 250g
Fulgi de cocos 100g
Crema: 200ml apa plata
Caju 250 g
Cacao neagra 100g
Sirop artar 100 g
Ulei de cocos 70 g
Glazura:
Cacao neagra 3 linguri
Ulei de cocos 8 linguri
Sirop artar 4 linguri
Esenta de vanilie 1 lingurita
Preparare
Pentru blat: am pus in robotul de bucatarie migdalele crude, curmalele fara samburi apoi fulgii de cocos si am maruntit bine . Am dorit o consistenta mai crocanta asa ca nu le- am maruntit foarte fin. Compozitia obtinuta am intins-o intr- o forma de tort si am bagat-o la congelator pana am facut si crema.
Pentru crema: am maruntit caju-ul ( hidratat peste noapte) cu apa plata pana se obtine o crema fine, se adauga cacao , siropul de artar si uleiul de cocos topit la bain -marie. Crema obtinuta am pus-o peste blat si am pus-o din nou la congelator pentru a se intari putin.
Pentru glazura: am pus intr-un bol cacao , uleiul de cocos topit, siropul de artar si esenta de vanilie le- am amestecat bine. Glazura am intins- o peste crema si am mai lasat tortul la congelator 30 min .
Chef Valentina
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu