miercuri, 6 ianuarie 2016

Tort vegan de ciocolata

Ingrediente

Blat :250g migdale crude
Curmale fara samburi 250g
Fulgi de cocos 100g
Crema: 200ml apa plata
Caju 250 g
Cacao neagra 100g
Sirop artar 100 g
Ulei de cocos 70 g

Glazura:
Cacao neagra 3 linguri
Ulei de cocos 8 linguri
Sirop artar 4 linguri
Esenta de vanilie 1 lingurita

Preparare

Pentru blat: am pus in robotul de bucatarie migdalele crude, curmalele fara samburi apoi fulgii de cocos si am maruntit bine .  Am dorit o consistenta mai crocanta asa ca nu le- am maruntit foarte fin. Compozitia obtinuta am intins-o intr- o forma  de tort si am bagat-o la congelator pana am facut si crema.

Pentru crema: am maruntit caju-ul ( hidratat peste noapte) cu apa plata pana se obtine o crema fine,  se adauga cacao , siropul de artar si uleiul de cocos topit la bain -marie. Crema obtinuta am pus-o peste blat si am pus-o din nou la congelator pentru a se intari putin.

Pentru glazura: am pus intr-un bol cacao , uleiul de cocos topit, siropul de artar si esenta de vanilie le- am amestecat bine. Glazura am intins- o peste crema si am mai lasat tortul la congelator 30 min .



Chef Valentina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu