marți, 7 octombrie 2014

Rulada cu gem de papaya

Ingrediente (1 portie)

    papaya proaspat 150 g
    zahar 85 g
    suc de lamaie 10 ml
    unt 30 g
    lapte condensat 10 ml
    scortioara baton 5 g
    oua 1 buc.
    faina 35 g
    zahar pudra 15 g
    ulei 5 ml

Mod de preparare

    1 Fructul de papaya il taiem în cuburi si se gateste la foc mic cu zahar (50 g), suc de lamaie si scortisoara baton pana ce compozitia se leaga.
   
2  Se lasa la racit aproximativ o ora.
  
 3 Separat se realizeaza foaia de rulada astfel: separam ouale, galbenusul il amestecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zaharul (35 g), amestecam totul iar la sfârsit se adauga faina amestecând lejer.
   
4  Compozitia obtinuta o intindem pe foaie de hârtie pergament si se coace la 200ºC, pâna se coloreaza.
   
5  Se lasa la racit, iar separat preparam crema de unt astfel: alifiem untul, adaugam zaharul pudra si turnam put…in câte put…in laptele condensat.
 
  6  Pe foaia de rulada intindem un strat subtire de crema de unt, adaugam gemul de papaya, si se ruleaza.
 
  7  Decoram cu crema de unt ramasa cu ajutorul unui pos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu