ossobucco de manzat 700 g
pulpă de rosii în conserva 180 g
unt 50 g
vin alb sec 200 ml
supa de pui 200 ml
prosciutto crudo 20 g
morcov 20 g
usturoi 4 g
ceapă 20 g
țelină 20 g
patrunjel tocat 3 g
coaja rasa de lamaie 3 g
piper
sare
Mod de preparare
1 Într-o crăticioară punem 30 g de unt peste care adaugam bucățile de ossobucco care se colorează pe ambele părți.
2 Scoatem bucățile de carne și se păstrează la cald.
3 Degresam tigaia și adaugam vin alb.
4 Se reduce alcoolul iar apoi adaugam supa de pui.
5 Se adauga apoi carnea și pulpa de roșii în conservă.
6 Introducem crăticiora cu bucățile de osso-bucco la cuptor pentru 50 minute la temperatura de 180°C.
7 Între timp preparam garnitura din prosciutto crudo, morcov, ceapă și țelină taiate în felii subțiri ce se colorează în unt.
8 Bucățile de ossobucco le scoatem de la cuptor, iar sosul format il amestecam cu garnitura de legume, prosciutto, coaja rasă de lămâie, pătrunjel tocat și usturoi.
9 Preparatul se poate acompania cu o garnitură de orez rizzotto. Rețeta obținută fiind „Ossobucco a la Milaneze”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu