oua 5 buc.
zahar 150 g
faina 125 g
cacao 25 g
ciocolata neagra 100 g
smantana lichida 100 ml
Ingrediente - Parfe de mandarine
zahar 180 g
apa 50 g
galbenusuri 6 buc.
gelatina foi 10 g
suc de mandarine 100 ml
frisca batuta 550 ml
Mod de preparare - Blat cu ciocolata
1
Se pune zaharul cu ouale într-un vas la bain-marie amestecand din cand in cand cu telul.
2
Cand ouale sunt fierbinti se pun la malaxor pana ce cresc în volum.
3
Se adauga faina care a fost amestecata cu cacao.
4
Turnam compozitia în rame de tort si bagam la cuptor la 180ºC timp de 20 de minute.
5
Se scot de la cuptor si se lasa sa se racesca. Apoi se taie în transe de 3,5x12 cm.
6
Deasupra intindem un strat subtire de ganache din ciocolata obtinut din smântâna lichida încalzita pe foc, peste care adaugam ciocolata maruntita.
7
Se amesteca permanent pâna ce compozitia se omogenizeaza.
Mod de preparare - Parfe de mandarine
Se umezeste zaharul cu apa si-l punem într-o craticioara pe foc pâna se leaga si are o consistenta densa.
Siropul de zahar il adaugam treptat peste galbenusurile pe care le mixam pâna ce compozitia creste Se adauga sucul de mandarine si frisca batuta.
Parfe-ul obtinut il adaugam în forme de prajituri (sub forma de tub), si se pastreaza la congelator pâna în momentul servirii.
Rulourile de parfe se aseaza pe transele de blat cu ciocolata care pot fi servite cu diverse sosuri.
metro.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu