Pentru blat:
170 g unt
150 g ciocolata
210 g zahar
150 g făină
2 oua
esenta de rom
praf de copt
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Preparare:
Taiem untul cuburi şi ciocolata o rupem în bucaţele, după care se pun într-o crăticioară la topit, la foc mic.
Într-un castron punem zahărul, ouăle şi esenţa de rom şi amestecam bine, câteva minute cu un mixer. Peste acest amestec adaugam ciocolata topită cu unt şi se mixează 2 minute.
La urma adaugam făina amestecată cu praful de copt şi iar se mixează bine, pentru a se evita cocoloaşele. Compoziţia pentru blat o turnam într-o tavă, căptuşită cu hărtie de copt. Se coace la foc potrivit.Facem glazura din ciocolată şi frişcă lichidă şi acoperim cu ea prăjitura, după ce s-a răcit.
Servim ornată cu coajă de portocală tăiată fideluţă şi confiată.
kaufland.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu