marți, 23 septembrie 2014

Budinca de branza cu sos caramel

Ingrediente:


100 g gris
400 g branza de vaci
200 g zahar
100 g unt
300 g caise confiate
100 g migdale
1 kg lapte
stafide
esenta de rom

sos caramel

Preparare:

Punem laptele la fiert. Când clocotește presaram grișul și il amestecam cu telul, pentru a nu face cocoloașe. Se fierbe 10 minute, după care punem zahărul și oprim focul.
Spalam stafidele, le punem într-un castronel și se stropesc cu esență de rom.
După ce s-a răcit grișul adaugam brânza de vaci, untul moale și stafidele. Omogenizam bine.

Punem caisele în blender împreună cu migdalele și se pasează bine. Pasta obținută o punem pe un platou rotund și se întinde într-un strat de câțiva milimetri. Deasupra intindem crema de griș și se ornează cu sos caramel.

kaufland.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu