Blat:
6 oua,6 linguri de zahar,1 lingura de cacao,4 linguri de nuca macinata,2 linguri de faina,1 lingurita bicarbonat stins in otet.
Caramel:7 linguri de zahar,3 linguri de apa.
Crema: 3 oua,9 linguri de zahar,unt sau margarina pentru prajituri.
1 Foaie dobos:2 oua,2 lg de zahar,2 lg faina,1 varf lingurita bicarbonat stins in otet.
Preparare:
Blatul:Se bat albusele spuma,apoi se adauga zaharul,galbenusele pe rand si bicarbonatul stins in otet.Dupa ce se mixeaza acestea,punem nuca si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos.Mai adaugam cacaoa si faina si dam la copt.
Caramelul:Punem zaharul la caramelizat apoi adaugam 3 linguri de apa si se amesteca pana se face un sirop gros care se va intinde peste blat.
Crema:3 oua se bat pe abur cu 9 linguri de zahar.Rece se amesteca cu un pachet de Rama pentru prajituri sau unt.
Montare:Punem blatul,apoi caramelul cald.Dupa ce se raceste caramelul se aseaza crema.Peste crema asezam foaia de dobos iar deasupra se pune o glazura de cacao sau ciocolata topita.
Prajitura este delicioasa!!!Succes!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu