Blogul cu cele mai multe retete traditionale,prajituri ardelenesti,torturi,retete internationale,retete dietetice,sfaturi utile in bucatarie,retete pentru slabit.
luni, 20 ianuarie 2014
Purcel de lapte la tava
Curatatul purcelului. De indata ce purcelul a fost taiat, il punem într-un lighean mare, se presară bine peste tot cu putin sacaz pisat (rasină alba) si turnam pe deasupra apa fierbinte. Intoarcem purcelul cand pe o parte cand pe alta ca sa se moaie bine,apoi il scoatem si il asezam pe o
scandura si se jumuleste de par(operaţia va fi foarte uşoară).Stergem cu un servet curat şi dam la flacara de spirt, se parleste,apoi punem într-un vas cu apa călduţă, il spalam si il radem cu cuţitul. Se clăteşte bine cu apă rece apoi se spintecă la pantece, de la coada spre punctul unde a fost înjunghiat. Scoatem intestinele şi maruntaiele avand grijă sa nu se sparga fierea. Spalam bine în 2-3 ape reci, lasam sa se scurgă timp de 10 min apoi asezam pe un fund de lemn cu cele patru picioare îndoite (îngenuncheat). Lasam la rece pană a doua zi.Cu o ora înainte de a fi fript se procedează în felul următor.Spalam purcelul, stergem bine cu un servet uscat, pe dinauntru şi pe dinafara, se freacă cu o lingura de sare şi se lasă sa stea 30 min.Asezam apoi pe tava cu picioarele îndoite şi aşezate pe beţisoare, iar urechile înfăşurate în hartie albă. Ungem cu untură, ii punem în gura un maăr roşu,adaugam 2-3 linguri de apă şi dam la cuptor la foc mic la început, apoi focul il facem din ce în ce mai iute.În timpul friptului, se unge din cand în cand cu o pană muiata într-un paharel de rom amestecat cu o linguriţă de ulei.Cand începe sa se rumenească, se întareşte focul, nu se mai
unge si se lasa pana se rumeneste frumos. Se serveste cu cartofi prajiţi, varza acră calita, mere coapte sau gogosari în oţet.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu