luni, 20 ianuarie 2014

Ceafa de porc la cuptor

Ingrediente:

1 garf (cam 2 kg), 3-4 boabe ienibahar, 1 catel usturoi,½ lingurita boia de ardei, cateva boabe coriandru, sare, putina grasime.

Preparare:

Carnea (fara să fie spalata) se sterge bine cu un prosop umed, punem sare, frecam cu usturoiul pisat si mirodeniile.Asezam într-un castron si lasam sa stea astfel 3-4 ore.Apoi presaram peste carne boiaua de ardei si se aşaza pe o tava unsa cu grasime.Dam la cuptor la foc iute 30 min, apoi focul se face potrivit. Se tine la cuptor 1½ ora. În timpul frigerii stropim din cand in cand cu zeama din tava. Taiem felii, asezam pe farfuria de servit, stropim cu zeama din tava, strecurata, si se serveşte cu cartofi prăjiţi, salată sau gogoşari şi castraveciori în oţet.Se poate servi şi rece, tăiată felii mai subţiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu