miercuri, 22 ianuarie 2014

Potarnichi umplute

Ingrediente:

6 potarnichi, 1 ceapa 100 g slanină proaspata, miezul de la 2 felii de franzela muiat în lapte, 1 ou, maruntaiele de la 4 potarnichi,1 lingura unt, 1 lingură ulei, piper şi ienibahar pisat, sare,patrunjel tocat.

Preparare:

Potarnichile, bine spalate, se sarează şi lasam sa stea cu sarea pana cand pregatim urmatoarea umplutura. Tocam bine maruntaiele şi prajim înabuşit într-o lingura de ulei împreuna cu ceapa foarte marunt taiata. Luam de la foc, adaugam slanina taiata bucaţele foarte mici, miezul de paine, sarea, piperul, verdeaţa şi amestecam totul bine cu un ou.Cu aceasta compoziţie umplem potarnichile si le prajim într-o cratiţă cu o lingură de unt, astfel ca fiecare să fie puţin rumenita.
Adaugam 2-3 linguri de apa, acoperim si lasam sa se prajească înabuşit, la foc mic, pana sunt gata. În timpul frigerii se întorc mereu, adăugand şi cate puţina apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu