Ingrediente:
1,5 kg carne macra (sau rasol alb), 1 ceapă, 2-3 catei de usturoi, 1 morcov potrivit de mare, 1 paharel vin, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingurita bulion.
Preparare:
Rumenim puţin carnea în ulei, întorcand-o pe toate parţile. Adaugam un morcov curaţat si taiat în jumatate, o ceapă, sarea, usturoiul, piperul, un paharel de vin şi apa calda cat sa acopere friptura. Punem capacul si lasam să fiarba pana cand carnea este fragedă ş raman numai 2-3 linguri
de zeama.Scoatem morcovul, ceapa şi usturoiul, le dam prin sita, le punem din nou în cratiţa cu friptura, adaugam o lingură de bulion, 2-3 linguri de apa si lasam sa mai dea un clocot,întorcand carnea pe toate părţile. Taiem friptura felii, turnam sosul deasupra si se serveşte cu garnitura de cartofi,orez fiert sau legume fierte şi opărite cu unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu