Ingrediente:
Spinarea si pulpele din spate ale unui iepure, sare, slanina, usturoi ,ulei, 1 lingura oţet.
Preparare:
Dupa ce se scoate carnea de la marinat ,o spalam cu puţina apa rece, frecam cu sare si lasam sa stea cam o oră..Stergem apoi cu un şervet curat si se împaneaza cu bucaţi de slanina şi caţei de usturoi. Asezam în tava pentru friptura,unsa cu ulei, turnam jumatate pahar de apa, se
adauga puţină sare şi o lingură de oţet, sau, mai bine, jumătate pahar de vin. Punem peste carne o lingura de ulei şi lasam sa se frigă la foc potrivit, avand grija ca la fiecare 10-15 min sa se stropească carnea cu sosul din tavă.Cand este gata, taiem felii, asezam pe farfuria de servit
şi se stropeşte cu sosul ramas în tavă (în caz că este prea puţin, punem în tava, după ce s-a scos carnea, două linguri de apa şi lasam sa dea 2-3 clocote).Sosul se poate servi separat în sosiera. Friptura se serveste cu salata de sfecla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu