Blatul:
4 galbenuse se freaca cu 250 g de zahar pudra.Se adauga 10 lg de ulei si 8 lg de apa calduta.
Se amesteca cu 200 g faina ,1 praf de copt.Se bat albusele tari si se amesteca usor cu compozitia.Se imparte in doua,o parte se amesteca cu vanilie iar cealalta parte se adauga 1 lg cacao.Se coc in 2 tavi de chec.
CREMA:
4 oua intregi se amesteca cu 250 g de zahar ,2 lg de faina,250 ml de lapte si se fierb pana se ingroasa .
Dupa ce se raceste se amesteca cu 400 grame de unt frecat .Se imparte in doua.O parte se amesteca cu 2 prafuri de vanilie si esenta de rom.O parte se amesteca cu cacao si esenta de rom.
Blaturile se taie in 4 felii pe lungime,de sus in jos,nu pe grosime.Se ung cu crema,neagra pe blatul alb si alba pe cel negru si se aseaza alternativ feliile .
Deasupra se pune urmatoarea glazura:
150 g zahar,3 lg de cacao,13 lg de apa,50 g de unt.
Se fierbe pana se ingroasa si se glaseaza tortul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu