Blat:
8 oua,200 g de zahar,15 ml de rom,50 g de cacao,1 vanilie,150 g de nuca macinata.
Se bat albusele spuma tare,se adauga zaharul si romul.Se bate in continuare pana cand spuma se intareste ca o zapada.Adaugati galbenusele ,cacao cernuta,nuca si combinati usor cu albusele.Pune compozitia in tava tapetata si coace blatul la foc potrivit.
Cand aceasta este gata ,scoateti-l si taiati-l in 3 fasii pe care le insiropati.O data racit,umpleti blatul cu crema.
Crema:
2 albuse,120 de grame de zahar pudra,200 g de unt,30 ml de rom,1 vanilie.
Se bat albusele spuma,se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie,apoi puneti vasul pe abur si se continua sa se bata 7,8 minute pana ce crema nu mai cade de pe tel.Se ia vasul de pe foc si se adauga vanilia.Cand e rece se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma pana se omogenizeaza.
Se umle tortul cu crema de mai sus si se orneaza cu frisca dupa plac sau ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu