miercuri, 20 noiembrie 2013

Diplomat cu Fructe

Se poate folosi ca si blat,1 blat de tort sau 10,15 briose sau o cutie de piscoturi,250 g  de fructe diverse din dulceata sau din compot,75 g de stafide,100 g de rom,1 vanilie,200 g de zahar tos,ulei de uns forma,1 litru de lapte,6 oua.

Se taie fructele in cuburi,se pun la macerat impreuna cu stafidele si romul incalzit.Se unge bine o forma jena si se presara cu zahar.Pe fund se pune o foaie subtire din blatul de tort ,ori felii de briose sau un strat de piscoturi,in asa fel incat sa nu ramana locuri goale.

Se aseaza un strat de fructe si se alterneaza ,in asa fel incat ultimul trat sa fie de blat.Se toarna putin cate putin,usor ,laptele indulcit cu cele 200 g de zaharparfumat cu vanilie,amestecat cu ouale intregi bine batute.

Laptele trebuie sa apara la suprafata prajiturii dar fara sa o acopere.
Se da o forma la cuptor,usor cald ,pe foc moale introdusa intr-un vas cu apa clocotita.Se coace astfel in baie de abur timp de o ora.Se scoate din apa ,se lasa sa se raceasca,apoi se toarna pe un platou.

Se decoreaza cu cateva fructe.Se serveste simplu sau cu frisca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu