marți, 19 noiembrie 2013

Supa Crema De Cartofi

Ingrediente:

1000 cartofi roşii
o telina
o radacina patrunjel
o ceapă rosie
1-2 lingurite margarina
piper boabe si macinat
10 chimen
3-4 fire patrunjel
50 margarina


Mod de preparare:


Curatam cartofii şi se spală bine, apoi ii taiem cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă.
Ţelina o spalam în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe demargarina.
Fierbem acoperite cu un capac, la foc mic ca să nu scadă apa foarte mult. Se verifică dacă au fiert şi apoi se scot în sită să se răcească.
Ceapa se aruncă, iar cartofii împreună cu rădăcinoasele se pasează cu blenderul. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se omogenizează până se obţine o cremă fină.
Crema de cartofi se mai lasă să dea în câteva clocote împreună cu margarina şi cu seminţele de chimen. Supa cremă de cartofi se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.

                                                          sursa:Manastirea Prislop 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu