sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Savarina cu Pesmet

Ingrediente:

5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de pesmet,1 lingura de faina,unt pentru uns forma.
Pentru sirop:1 pahar cu apa,150 g de zahar,2 linguri de rom,apoi,frisca si gem de capsuni sau putem folosi jeleu facut in casa.

Mod de preparare:

Frecam albusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema.Adaugam pesmetul fin cernut,faina si la urma albusurile facute spuma.
Ungem forma de savarina cu unt,presaram faina,turnam compozitia si coacem la foc potrivit.
Facem apoi un sirop dintr-un pahar de apa cu 150 g de zahar la car eadaugam si rom dupa gust.
Cand savarina este coapta ,o scoatem din forma ,stropim cu siropul ,repetand aceasta opertaie de 2,3 ori,pana ce savarina este foarte bine imbibata.
Mai dam cateva minute la cuptor iar dupa ce s-a racit intindem deasupra un strat subtiire de gem sau peltea/jeleu de capsuni,iar golul din mijloc il umplem cu frisca.

Savarina o putem coace si in forme mici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu