sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Tarte cu Crema

Ingrediente:

125 g de faina,1 ou,60 g de unt,1 lingura de apa rece,1 lingurita de zahar,putina sare.Crema:3 oua,125 g zahar,40 g de faina,4 dl de lapte,1 lingura de unt topit,1 lingura de vanilie.


Mod de preparare:

Facem un aluat ca pentrui tarte cu fructe din ,faina,ou,unt,apa rece,zahar si sare.Asezam la fel intr-o forma rotunda si intepam pe fund.
Crema o frecam intr-un castron din zahar cu oua,pana ce albeste.Amestecam cu faina cernuta si totul se subtiaza cu laptele scazut sau amestecat cu putina smantana.Mai punem o lingura de unt topit,fara sa fie fierbinte si vanilia.
Turnam crema in forma imbracata cu aluat ,asa incat sa ramana cu jumatate de deget sub marginea de sus a aluatului.
Dam la cuptor la foc potrivit.Daca se umfla aluatul ,intepam fundul cu un ac .Tinem la cuptor trei sferturi de ora si daca incepe sa se rumeneasca crema,acoperim cu o hartie deasupra.

Nu scoatem imediat din forma ,ci dupa ce s-a racit putin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu