sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Savarina din ALuat Dospit

Ingrediente:

250 g de faina,10 g de drojdie,1 dl de lapte,3 oua,75 g de unt topit,1 lingura de zahar,putina sare,unt de uns forma.
Sirop:1 pahar cu apa,130 g de ahar,2 linguri de rom
Frisca ,gem de capsuni sau peltea/jeleu de capsuni.

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un vas mare,facem loc la mijloc,punem drojdia ,1/2 dl de lapte putin cald si putina sare.
Amestecam laptele cu drojdiaadaugam inca putina faina,pana se face ca o crema subtire.
Presaram deasupra un strat subtire de faina si lasam astfel 10 minute.
Punem apoi ouale intregi si inca 1/2 dl de lapte,turnat cate putin.Framantam totul bine,apoi acoperim si lasam sa creasca la caldura si la loc ferit de lumina.Dupa jumatate de ora trebuie sa creasca inca o data fata de cat era inainte.Adaugam untul topit,cald cat se poate sa sufere mana,o lingura rasa de zaharsi framantam din nou.

Compozitia trebuie sa fie destul de moale.Ungem o forma de savarina cu unt si punem aluatul numai o treime din forma,ca sa aiba loc de crescut.

Lasam astfel o jumatate de ora pana la o ora sa creasca si dam la cuptor la foc potrivit.Coacem cam in trei sferturi de ora ,insiropam si servim ca si severina cu pesmet.Taiem pe jumatate ,pana la jumatatea savarinei,ridicam blatul in sus,punem intre blaturi frisca iar pe spate punem  jeleu sau gem de capsuni.

Astfel va iesi cea mai delicioasa prajitura romaneasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu