luni, 4 noiembrie 2013

Sarailie

Ingrediente:

Folosim aceleasi ingrediente ca la Baclava.

Mod de preparare:

Intindem o foaie subtire de aluat de placinta,taiem in bucati ceva mai mari decat tava in care le vom coace.
Pregatim nuca tocata cu cutitul,asa incat sa nu fie prea marunta.Intindem 2 foi una peste alta,le stropim intre ele cu unt si presaram nuca.
Mai punem doua foi,le stropim cu unt si presaram din nou cu nuca.
Intoarcem dintr-o parte inauntru o margine de 3 cm si o ungem cu unt.Cu ajutorul unui bat ceva mai lung decat latimea foilor si grosimea unui creion ,facem sul foile de placinta ,nu strans insa,lasam partea intoarsa  sa formeze marginea exterioara a sulului.Strangem pe bat capetele spre mijloc,ca o armonica de latimea tavii in care vom aseza sulul dupa ce am scos batul.Procedam astfel cu toate foile de placinta.
Can sulurile sunt asezate in tava,taiem la rand cu un cutit in bucati potrivite.Turnam cateva linguri de unt si dam la cuptor la foc mic.Daca avem in casa,pentru gust,inainte de a da la cuptor ,putem presara cu fistic.
Tinem apoi la cuptor o ora jumate apoi procedam ca la baclava.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu