luni, 4 noiembrie 2013

Trigoane

Ingrediente:

250 g de nuci iar pentru restul folosim aceleasi ingrdiente ca la baclava.

Mod de preparare:

Intindem foaia de placinta si taiem in bucati de 30 pe 50 cm.Stropim cu unt si impaturim pe rand fiecare foaie in trei,in lungime,astfel inact sa avem o banda de 10 cm pe 50 cm.Stropim iarasi cu unt si punem la un capat o movilita de nuci tocate.
Intoarcem coltul deasupra in forma de triunghi si repetam intorcand mereu in triunghi pana la capat.
Bucata de 5 cm care ramane se intoarce inaunntru ca intr-un plic.Asezam trigoanele in tava ,turnam unt topit si dam la cuptor la foc mic .Le tinem circa o ora si jumatate ca sa fie incet patrunse.La fel procedam apoi ca la baclava.
Sunt retete putin mai dificil de facut ,dar odata invatate ,sunt delicioase si o sa le incercam mereu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu