luni, 18 noiembrie 2013

Prajitura Poiana

Blatul:

Facem un blat din 5 oua,1 lg de cacao,4 lg de faina,5 lg de zahar,.Separat se bat 6 albuse cu 12 lg de zahar,jumatate din compozitie se intinde peste blatul din cuptor si se da din nou la copt.

Pe dosul tavii coacem cealalta jumatate din compozitia cu albuse in care adaugam 2 linguri de faina.


Crema:

Cele 6 galbenuse ,250 g de zahar,250 g de lapte,4 linguri de faina,2 vanilii.Facem crema pe abur.Separat se freaca 200 g de unt si se amesteca cu crema care se imparte in doua.

Intr-o parte adaugam 150 g de nuci prajite si macinate,2 vanilii iar in cealalta se adauga 2 lg de cacao.
Se taie blatul in doua,se umple cu crema galbena.Se pune bezeaua,apoi crema neagra,apoi blatul cu bezea,crema neagra si se presara nuca de cocos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu