Ingrediente:
500 g de faina,150 g de zahar,2 pahare de iaurt gros sau lapte de vaca gras,200 g de unt,5 galbenuse,putina sare,1 plic drojdie,1 fiola esenta de portocale,jumate fiola esenta de lamaie,coaja rasa de la o portocala sau 2 lg de dulceata coji de portocale.
Se dizolva drojdia in 2 lg de apa calda,se adauga iaurt putin cate putin ,in prealabil freci galbenusurile cu zaharul,sarea si esentele.
Se toarna compozitia peste faina si se amesteca totul.Se framanta aluatul in mod obisnuit,adaugand cate putin unt aproape topit ,cand este gata se desprinde usor de maini.
Lasam aluatul la loc cald,iar cand si-a dublat volumul il scoti pe planseta si incorporezi in aluat coaja rasa de portocale,stafide ,rahat taiat marunt.
Se mai framanta putin pentru uniformizare si se pune in forma la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu