marți, 5 noiembrie 2013

Oua de Albus cu Ciocolata

Ingrediente:

6 albusuri,100 g de zahar,pentru sos:3 galbenusuri,100 g de zahar,jumate lingurita de faina,300 ml de lapte,1 lingura de cacao,migdale prajite.

Mod de preparare:

Pregatim pe aragaz o cratita cu apa fierbinte,batem albusurile spuma cu 100 g de zahar,luam cu lingura oua din albus si le dam drumul in apa cum am aratat la lapte de pasare.Nu le fierbem ci le tinem 2,3 minute pe foc mic intorcandu-le pe o parte si pe alta.Le scurgem apoi pe o sita.

Separat,facem un sos din galbenusuripe care le frecam cu zahar si putina faina.Turnam incet laptele amestecat cu cacao,le tinem pe foc pana se leaga.

Asezam ouale de albus pe farfurie,deasupra turnam sosul de ciocolata si presaram migdale prajite cu zahar si macinate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu