Ingrediente:
1 litru de lapt,6 oua,200 g de zahar,vanilie,1 lingurita de faina,1 lingura de rom.
Mod de preparare:
Punem la foc intr-o cratita suficient de mare ,laptele cu vanilia ,batem intr-un castron albusurile,la care adaugam dupa ce se face spuma,100 g de zahar pudra,batandu-se din nou,pana se tine tare albusul.
Cand laptele incepe sa fiarba,tragem cratita pe foc mai mic astfel incat laptele sa mai dea putin in clocot.Cu o lingura se ia albusul spuma ,netezim suprafata lasand-o sa fie putin bombata,apoi impingem albusul din linguracu ajutoarul unei lingurite in cratita de lapte.
Formam in acest fel 4,5 oua din albus ,mai tinem 2 minute pe o parte apoi se intorc si pe cealalta parte si se tin tot 2 minute.Le scoatem cu lingura cu gauri,asezam pe o sita ca sa se scurga.Continuam apoi asa mai departe pana ce a fiert tot albusul.
Separat frecam galbenusurile cu 100 g zahar si o lingura de faina,turnam incet laptele strecurat ,dam totul pe foc mic,amestecand pana incepe sa se lege.Cand s-a racit crema,adaugam o lingura de rom,turnam in farfuria cu care va fi servita la masa,iar deasupra asezam ouale de albus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu