marți, 5 noiembrie 2013

Budinca de Castane

Ingrediente:

40 de castane,sirop din 400 g de zahar,1 pahar si jumatate de apa,vanilie,150 g de unt,2 linguri de rom,10,12 biscuiti.


Mod de preparare:

Curatam castanele,fierbem apoi cu apa sa le cuprinda pana se moaie .Le scurgem bine de apa si le trecem prin masina de tocat si la urma prin sita.Facem un sirop gros din zahar si apa.Cand este bine legat,turnam incet peste castane,adaugam vanilia,amestecam ,apoi se pune cu totul la foc ,frecand mereu ca sa nu se prinda de fund.

Tinem pana se ingroasa,frecam untul,amestecam castanele racite si amestecam romul.Imbibam apoi cativa biscuiti cu sirop cu rom,asezam pe o farfurie,astfel incat sa formeze un fund peste care se va pune crema de castane.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu