luni, 4 noiembrie 2013

Gelatina de Zahar Ars

Ingrediente:

125 g de zahar,3 foi de gelatina,6 linguri de apa,4 albusuri,250 g de frisca,vanilie.

Mod de preparare:

Ardem intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita,nu foarte inchisa.Stingem cu 4 linguri de apa fierbinte si lasam sa mai fiarba pana scade cantitatea pe jumatate.Topim foile de gelatina cu 2 linguri de apa clocotita si amestecam cu siropul de zahar ars.Tinem pe foc mic la cald.Batem albusurile spuma ,amestecam cu compozitia de mai sus cat este foarte fierbinte.

Batem din nou impreuna si lasam sa se raceasca.Dupa ce se raceste ,adaugam fisca batuta cu putin zahar vanilat.Turnam compozitia intr-o forma udata cu apa,lasam cateva ore la gheata si rasturnam.

Se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu