Ingrediente:
jumate litru de lapte,4 linguri de zahar,4 oua,vanilie,5 linguri de zahar pentru imbracat forma.
Mod de preparare:
Punem intr-o cratita laptele cu vanilie si zahar.Punem la inceput pe foc mic pana se topeste zaharul,impingem apoi la foc mai bun si lasam sa dea in clocot.Batem intr-un catsron ouale atat cat sa se amestece bine albusul cu galbenusul.Peste acestea turnam incet,amestecand mereu,laptele cu zaharul.
Punem 3 linguri de zahar intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc si cu peretii drepti sau intr-o oala potrivita pentru cantitatea de mai sus.Tinem pe foc bun pana se arde zaharul,fara sa se innegreasca,pentru ca ar da un gust amar cremei.Se pleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pana la inaltimea la care va ajunge crema.
Strecuram compozitia si turnam in forma imbracata cu zahrul ars.Se acopera si se aseaza forma intr-un vas de apa clocotita,dam la cuptor,tinem sa fiarba la foc mic 45 de minute.Se incearca cu un pai,iar daca paiul iese curat,se poate da crema la o parte.Lasam sa se raceasca in vasul cu apa ,iar cand este rece,se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si rasturnam pe farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu