sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Cornete cu Frisca

Ingrediente:

3 oua,zahar cat cantaresc ouale,100 g de faina,50 g de migdale,glazura de ciocolata,frisca batuta cu zahar.


Mod de preparare:

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se fa ca o crema,adaugam faina si migdalele macinate si cernute.Ungem tava bine cu unt si punem cu lingurita din compozitie,mici ronduri de 7,8 centimetri diametru,netezindu-le cu dosul linguritei ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri.

Pune la copt la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc,se scot cu cutitul fierbinti si se intorc in forma de cornet.Se lucreaza repede ,ca sa nu aiba timp sa se raceasca.Ca sa nu ne frigem ,e bine sa avem degetele usor unse cu unt.

Dupa ce sunt gata,cornetele se introduc in cornete de tabla ,in care se lasa sa se raceasca,ca sa-si pastreze forma.

Imbracam apoi pe dinafara cu ciocolata iar dinauntru le umplem cu frisca batuta cu zahar.
Cornetele neumplute le putem pastra mai multe zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu