sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Cataif cu Mere

Ingrediente:

Aceleasi cantitati pentru taitei,1 kg de mere,1 lingura de zahar,2 linguri de rom,iar pentru sirop 2 pahare cu apa,250 g de zahar si vanilie.

Mod de preparare:

Curatam merele,le taiem in felii fine si le punem la macerat cu zahar si rom.Le tinem astfel circa o ora.Faem apoi taitei di 2 oua si  le rumenim cu unt ca la cataif cu frisca,punem apoi jumatate din taitei intr-o tava dreptunghiulara asezandu-i sa formeze un strat potrivit de gros.

Deasupra asezam merele iar peste acestea alt strat de taitei.Turnam siropul fiebinte facut din apa,zahar si vanilie,dam la cuptor sa se rumeneasca frumos.

Cand a scazut siropul ,dam la o parte si taiem patrate,scoatem cu grija sa nu se sfarame.Dupa ce se racesc putem pune frisca peste bucatile taiate si cateva bucatele de alune sau migdale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu