joi, 7 noiembrie 2013

Compot de Mere

Ingrediente:

750 g de mere,200 g de zahar,2 pahare cu apa,coaja de lamaie sau vanilie.

Mod de preparare:

Punem intr-o cratita zaharul cu apa si adaugam putina coaja de lamaie sau vanilie dupa gust.Taiem merele in sferturi ,le curatam de coaja si indepartam casuta de samburi.Pe masura ce curatam merele,le punem in apa rece ca sa nu se innegreasca.Cand siropul incepe sa fiarba se trage pe foc mic si se pun merele.Le supraveghem sa nu fiarba prea tare.Le tinem pana capata un aspect transparent,fara sa se sfarame.Daca ne place compotul mai legat,cand sunt merele gata,le scoatem si le punem in compotiera.

Cratita cu siropul se impinge pe foc rapid si lasam sa mai fiarba cateva minute.Strecuram apoi siropul peste merele din compotiera.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu