luni, 4 noiembrie 2013

Castane Zaharisite

Ingrediente:

1 kg jumate de castane,1 kg de zahar,jumate baton de vanilie,1 lingura de glucoza,1 lingura de faina.

Mod de preparare:

Curatam cu grija castanele de coaja ,umplem o oala mare de apa in care am inmuiat putina faina.Punem castanele in sita de scurs macaroanele si le introducem cu totul in oala cu apa.Impingem pe foc si lasam sa fiarba incet circa o ora,pana ce castanele sunt moi si pielita se ia usor.
Dam oala intr-o parte,scoatem cate o castana din apa si curatam de pielita ,cu grija sa nu se sfarame.
Dupa ce le curatam ,l dam drumul intr-un sirop slab facut dintr-un kilogram de zahar cu 1 litru de apa si jumate de baton de vanilie.Trebuie suficient sirop astfel incat sa pluteasca castanele.Dam la foc mic cratita descoperita,astfel incat siropul sa fie pe punctul de a fierbe,fara sa dea insa in clocot.
Tinem asa 2,3 ore.A doua zi se tin din nou pe aragaz cateva ore la foc mic fara sa fiarba.Cand castanele sunt bine imbibate de zahar ,le scoatem pe o sita,iar siropul il strecuram,il punem pe aragaz la foc potrivit pana scade ca pentru glazura de zahar.
Introducem iarasi castanele si mai tinem pe marginea aragazului inca 2 ore.
Le scoatem,le scurgem pe o sita,apoi asezam in forme mici de hartie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu