duminică, 3 noiembrie 2013

Baclava

Ingrediente:

500 g foi de placinta,150 g de unt topit,500 g de nuci curatite,2 pahare cu apa ,400 g de zahar,vanilie.

Mod de preparare:

Facem un aluat de placinta(sau il cumparam),si intindem foaia foarte subtire.Dupa ce se usuca,taiem in bucati de marimea tavii in care le vom coace.
Ungem tava cu unt,asezam 3,4 foi,stropite intre ele cu unt.Presaram un strat subtire de nuci tocate,punem o foaie de aluat,stropim cu unt si iarasi presaram nuci.Repetam asta pana terminam toate foile,lasand deoparte 3,4 foi frumoase pentru asezat deasupra,ungandu-le deasemenea intre ele cu unt.
Inmuiem apoi un cutit in unt fierbinte si taiem aclavaua in lung si in lat  formand astfel dreptunghiuri de 5,6 centimetri.Turnam in lungul taieturilor cateva linguri de unt topit,care sa patrunda pana la fund.
Dam la cuptor la foc moale,tinandu-se circa o ora.Cand incepe sa se rumeneasca turnam deasupra siropul facut din zahar,apa si vanilie.Mai lasam la cuptor cateva minute,pana ce a patruns tot siropul.

Scoatem baclavalele pe o farfurie si mai turnam deasupra putin sirop.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu