miercuri, 2 octombrie 2013

Calcan la Cuptor

Ingrediente:

-1,5 kg de calcan
-3 linguri de unt
-jumatate de lg de faina
-200 gr de smantana
-sare
-piper


Curatam un calcan de marime potrivita si il pregatim ca pentru fiert.Ungem cu unt o  farfurie rezistenta la foc,dam cu sare calcanul si il stopim cu unt.Acoperim cu un capac sau cu o coala alba de hartie tare de marimea farfuriei.Dam la cuptor la foc mijlociu cam o ora.Din cand in cand mai ungem cu untul din farfurie.Cand e gata il scoate din cuptor si il curatam de piele.


Separat incalzim o jumatate de lingura de unt.Cand este fierbinte punem putina faina,amestecam fara a lasa sa se ingalbeneasca.Adaugam smantana turnata cate o lingurita si se amesteca mereu.


Cu zece minute inainte de a servi turnam sosul in farfurie peste calcan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu