duminică, 29 septembrie 2013

Pilaf de Raci

Ingrediente

-18 raci mijlocii
-apa
-sare
-3 catei de usturoi
-10 boabe de piper
-6 linguri de ulei
-1 ceasca mare de orez


Fierbem racii in apa cu sare si usturoi.Se fierb ca la reteta de raci fierti.Dupa ce s-au racit ii curatam de coaja,scoatem intestinele din gaturi si labele si le punem la o parte.De asemenea lasam deoparte si cateva carapace care se umplu cu orez si servesc de garnitura.Indepartam stomacul si cele 2 pietre albe,cand exista iar restul de coji se piseaza bine .Se incing intr-o cratita 3 linguri de ulei,punem cojile pisate si cand incep sa se rumeneasca se sting cu 4 cesti de apa.Le lasam sa fiarba bine apoi stecuram zeama printr-o sita fina.Separat incingem 3 linguri de ulei,punem orezul si cand incepe sa rumeneasca adaugam 2 cesti de zeama in care au fiert cozile de raci.Dam orezul la cuptor 20,30 de minute si nuse mai umbla cu lingura.
Cand este gata se amesteca usor cu labele si cu o partedin gaturi si se adauga piper.
Se serveste rece .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu