duminică, 29 septembrie 2013

Midii Fierte

Ingrediente:

2 kg de midii
1 pahar de vin
o ceapa
1 frunza de patrunjel
cimbru
foi de dafin
2 catei de usturoi
sare si piper


Conditia la midii este de a fi foarte proaspete in momentul gatirii acestora.Cu scoica sau fara tebuiesc foarte bine spalate ca sa nu ramana nicio urma de nisip.Nu se tin prea mult in apa si se spala pe rand una cate una.Scoicile trebuie sa fie bine inchise,daca sunt intredeschise,introducem foarte putin varful unui cutit.Daca se inchid imediat inseamna ca sunt vii,daca nu se inchid inseamna ca sunt moarte si trebuie sa le aruncam.Dupa ce le spalam bine le punem mintr-o cratita incapatoare,nu multe deodata,ca sa le cuprinda focul la fel pe toate.Midiile la foc se deschid imediat cand sunt vii.Adaugam ceapa taiata felii,mirodenii,sare,piper si paharul de vin alb.Acoperim cratita si fierbem la foc iute.Din cand in cand saltam cratita sa vina toate in contact cu focul.Dupa 10,15 minute trebuie sa fie toate midiile deschise,deci sunt gata.Le scoatem pe rand,indepartam jumatatea de scoica de care nu e prinsa carnea si l;e punem in castron.Scurgem zeama dar incet pentru ca nisipul care s-a desrins de midii sa ramana la fund.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu