Ingrediente:
-Aceleasi cantitati ca la melcii fierti,in plus 1 lingura de unt topit,cateva fire de arpagic,3,4 catei de usturoi,100 g de unt proaspat,1 lingura frunze de patrunjel,1 lingura de pesmet.
Curatam si fierbem melcii dupa reteta melci fierti.Cat sunt inca fierbinti se scot din scoica cu un ac.Ii punem pe o farfurie .Intr-o tigaie infierbantam unt,punem melcii,arpagicul taiat marunt,un catel de usturoi sfaramat,sare si piper.Se tin 5 minute amestecand mereu,sa nu rumeneasca melcii.Se pastreaza la rece acoperit,pana vor fi intrebuintati .Intre timp scoicile bine spalate inauntru,scurse .Separat se freaca untul cu o lingura plina de frunza de patrunjel tocat fin,3 fire de arpagic tot foarte bine tocat,3 catei de usturoi bine sfaramat,sare si piper.Untul il punem in scoica,in fund cat un bob de fasole,introducem melcul si acoperim iar cu unt,netezind suprafata.Asezam melcii cu gura in sus intr-o farfurie rezistenta la foc.Presaram cu pesmet si stropim cu putin vin.Tinem la cuptor pana se infierbanta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu