duminică, 29 septembrie 2013

Melci Fierti

Ingrediente:

-3 duzini de melci
-1 pahar de otet
- 1 lingura de sare
-1 pahar de vin
-1 ceapa
-1 morcov
-3 catei de usturoi
-cimbru
-foi de dafin
-sare
-10 boabe de piper


Melcii sunt mai gustosi din luna octobrie si pana in martie cand sunt inchisi pentru iarna cu o pojghita ca un capac,formata din sucurile lor intarite.Ii putem manca si vara dar trebuiesc tinuti 15 zile in loc racoros,intr-o cutie inchisa ca sa-si lase murdaria din intestine care ar strica gustul mancarii.
Spalam melcii in mai multe ape,daca au capac il desprindem usor cu varful unui cutit ascutit.Punem intr0un vas incapator si si turnam un pahar de otet si o lingura de sare.Amestecam usor si se tin 2 ore ca sa dizolve sucurile ce le contin.Se scurg si se spala in mai multe ape.Se pun la foc cu 1 litru de apa rece si un pahar de vin,adaugam ceapa si morcovul taiat felii,mirodeniile,sarea si piperul.Se lasa la fiert in clocote mici timp de 3 ore timp in care mai luam spuma din cand in cand.Se servesc calzi cu lamaie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu