luni, 16 septembrie 2013

Ciorba de vacuta

Ingrediente:

-500 grame de carne de vita
-2 morcovi
-1 telina
-2 ardei grasi
-1 ceapa
-2 cartofi potriviti
-bulion sau rosii dupa gust
-1 legatura de patrunjel
-sare si piper


Mod de preparare:

Spalam legumele si le curatam . Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete.
Carnea  o spalam si o portionamsi o punem la fiert in 4 litri de apacu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
Cand carnea este fiarta  pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii  si  si lasam sa fiarba, acoperita la foc mic. Carnea se scoate intr-un bol, si o lasam  cateva momente sa se racesca, apoi o taiem in cuburi . Se introduce din nou in ciorba.
Cu 10 min inainte de a lua ciorba de pe foc adaugam pasta de tomate si cartofii taiati cubulete.

Cand este gata se adauga patrunjel sau leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.

Pofta Buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu