Ingrediente:
-750 de grame de spate cu aripi
-1 ceapa potrivita
-2 morcovi
-1 pastarnac
-2 radacini telina
-2 cartofi taiati cuburi medii
-1 dovlecel
-2 rosii tocate
-1 litru de bors /sare de lamaie
- 1 legatura Patrunjel
-1 legtura Leustean
-Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbem puiul la foc mic, in 3 litri de apa rece cu o lingura de sare. Se spumeaza bine,
cand nu mai face spuma,adaugam zarzavaturile si legumele. LASAM la foc mic cu un capac acoperit.
Dupa o ora, sau cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartofii. Cand sunt aproape fierti punem rosiile si dupa 5 minute se pune sare si piper dupa gust. Urmeaza apoi zborsul sau sarea de lamaie, in functie de cat de acra va place.
Se ia de pe foc si se lasa acoperita 10 minute. Se adauga leustean si patrunjel tocat marunt. Se serveste cu ardei iute si smantana. Pofta Buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu