-1 litru de bors
-1/2 kg de peste
-50 grame de orez
-2 oua
-o ceapa
-2 morcovii
-o telina radacina
-2 rosii
-mărar verde
-sare
-piper
Mod de preparare:
Curatam pestele de solzi si de intestine. Taiem felii de 5 cm grosime.
Spalam orezul.
Curatam si spalam ceapa si o tocam marunt.
Curatam morcovii, si ii taiem rondele. Se decojesc rosiile.Punem borsul la fiert
Separat fierbem un litru de apa. Când clocoteste adaugam orezul si toate legumele, mai putin rosia.
După 15 minute pestele si rosia si le lasam sa fiarba la foc mic. Dupa 10 minute, mutam, orezul si pestele in oala cu bors. Mai fierbem 20 minute si se asezonează totul cu sare, piper, zeama de lamaie si se toarna ouale batute.
in boluri se asează o bucată de peste, legume și 2 polonice de supa. Se presară marar verde.
Pofta Buna!!
fotografiile au rol informativ si nu respecta neaparat reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu