Ingrediente:
-700-800 gr aripi cu spate
-o ceapa potrivita
-2 morcovi
-1 ardei
-o jumatate de radacina de telina
-2 foi de dafin
-50 grame de orez
-300 grame smantana
-2 galbenusuri mari
-un cub de legume sau o lingura de delikat de legume
-sare
-piper
sare de lamaie sau bors magic
Mod de preparare:
Taiem puiul bucati si punem la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina in bucati mari, ardeiul bucatit , si fierbem impreuna cu un cub de legume , dafinul , sare si piper timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugati orezul ( dau un gust execelent la orice supa si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici. Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din arde il pun inapoi taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.
Separat intr-un bol amestecam cele 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minimum, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu sare de lamaie.
poza are doar rol informativ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu