Ingrediente:
-1kg grame carne tocată de porc sau vita(eventual amestec)
-2 oua
1 ceapa mare
3 morcovi
1 sfert radacina de telina
2 radacini de patrunjel
2 ardei grasi
100 grame de orez
2 rosii proaspete sau bulion dupa caz
1litru de bors
sare si piper macinat dupa gust
o legatura de patrunjel
1 leg de leustean
Mod de Preparare:
Se amesteca carnea tocata cu cele doua oua, o lingura de ceapa tocata marunt si calita uşor in ulei, putin patrunjel verde tocat, piper macinat şi putina sare.
Din amestecul de carne formaţi perisoare de forma rotunda sau bobata dupa caz, se pun la fiert in apa clocotita, usor sarata
Se spumează si se adaugă la fiert putina sare si zarzavatul curatat si taiat cubulețe. Se fierbe totul 15-20 minute, dupa care adaugam ardeiul gras şi orezul spalat.
Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, dupa care se adaugă borsul fiert separat (borșul se dă un clocot înainte de a fi pus în ciorba; nu se pune rece, ci fierbinte).
Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adaugă verdeata (patrunjelul si leusteanul) tocata marunt.
Ciorba de perisoare se serveste calda, insotita de o lingura de smantana si un ardei iute.
Pofta MARE!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu