joi, 20 noiembrie 2014

Tournedo in sos Cabernet

Ingrediente Tournedo:

850 g muschi vita 
400 g ficat  gasca 
4 felii  paine toast 
5 rosii cherry 
100 ml cabernet 
10 ml demi-glace 
cimbru 
sare
Ingrediente Cartofi gratinati:

1,5 kg cartofi 
300 g smantana 
100 ml lapte 
500 g mozzarella

Preparare Cartofi gratinati:

Taiem cartofii in rondele subtiri ca pentru chips-uri si ii asezam intr-o tava in straturi neuniforme. Amestecam smantana cu laptele, adaugam sare si piper, apoi intindem aceasta compozitie peste cartofi. Deasupra, punem cascaval ras sau mozzarella si introducem tava la cuptor incins la 150° C pentru aproximativ o ora.

Preparare Tournedo:


Portionam muschiul de vita, il asezonam cu sare, piper si cimbru si il punem pe gratar.

Portionam ficatul de gasca si il punem si pe acesta pe gratar cateva minute.

Punem la fiert sosul demi-glaze cu vinul. (Puteti gasi sos demi-glaze gata preparat la magazin, nu este nevoie sa-l faceti dumneavoastra). Lasam sosul sa dea in clocot si il luam de pe foc.

Intre timp, prajim feliile de paine si taiem marginile acestora.

Aranjam totul ca in fotografie si turnam sosul.

cora.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu