sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Tarte cu Fructe Crude


Ingrediente:

150 g de faina,90 g unt,1 lingurita de zahar,1 ou,1 lingura de apa rece,1 praf de sare.

Mod de preparare:

Cernem faina pe masa ,facem loc la mijloc si punem o lingurita de zahar,sare,o lingura de apa foarte rece,oul  si untul muiat.
Framantam repede,adunam la un loc in forma de minge si lasam deoparte la rece cel putin 2 ore.

Intindem o foaie de jumate d centimetru grosime,taiem in forma rotunda mai mare decat forma in care vom face tartele.
Ungem o forma care tebuie sa aiba marginile foarte scunde cu putin unt.Pune foaia de aluat ,apasand cu degetul pe margini,ca sa formeze o mica bordura in sus,iar restul de aluat ce iese afara il taiem.

Facem 4 intepaturi cu varful cutitului ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul.Coacem 25 de minute ,le scoatem ,le lasam sa se raceasca si le umplem apoi cu fructe crude si sirop de zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu