sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Tarte cu Capsuni

Ingrediente:

250 g de faina,125 g de unt,1 dl apa,putina sare,jumate kg de capsuni,200 g de zahar pentru sirop.

Mod de preparare:

Facem un aluat ca cel frantuzesc din faina,unt proaspat ,apa si sare.Lucram la fel ,impaturindu-l insa numai de patru ori cu un interval de 10 minute intre randuri.
Intindem o foaie groasa de jumate de entimetru,taiem ronduri ceva mai mari decat formele in care se vor coace.Punem aluatul in forme ,apasam usor cu degetul,deasupra punem hartie cu boabe de mazare si coacem la foc iute.Cand sunt gata ,scoatem tartele din forme,indepartam hartia cu boabele de mazare si punem in loc capsuni.
Deasupra turnam sirop gros de zahar sau punem frisca batuta cu zahar.

La fell facem si cu tartele de fragi sau cu struguri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu