Ingrediente:
6 albusuri,350 g de miere,350 g zahar,zeama de lamaie,1 pachet de zahar vanilat,350 g de nuci,2 foi de tort (din comert).
Mod de preparare:
Frecam intr-un castron albusurile,mierea sizaharul,pana cand creste compozitia ca o spuma.Se freaca minim jumatate de ora,apoi adaugam zeama de lamaie si putina vanilie.Punem castronul pe foc moale si mai batem aproape o ora.Ca sa nu se arda la fund punem castronul de tabla intr-o crtaita cu apa.Cand compozitia este destul de legata asa incat sa se desprinda de pe fund cand se da cu lingura,punem inauntru nucile amestecate cu alune prajite si neprajite.
Rasturnam pe un fund,peste o foaie de tort ,intindem cu un cutit udat cu apa,asezam deasupra alta foaie de tort iar peste aceasta punem un fund cu greutate .Dupa ce se raceste taiem in bucati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu