Ingrediente:
500 g de zahar,500 g de glucoza,250 g de miere,7 albusuri,1 pachet de zahar vanilat,400 g de nuci,2 foi de tort sau de napolitana.
Mod de preparare:
Punem intr-un castron de tabla zaharul cu atata apa cat sa-l acopere.Tinem pe foc foarte mic,amestecam,pana zaharul este complet topit.Adaugam glucoza si mierea si fiebem la foc bun pana se face ca un sirop legat.
Batem albusurile spuma si tuirnam siropul cate putin,amestecand mereu,sa nu se faca cocoloase .Adaugam un praf de vanilie,punem vasul cu intreaga compozitie in alt vas cu apa fierbinte la foc si amestecam intr-una,cel putin o ora.
Cand compozitia este suficient de legata adaugam nucile,rumenite la cuptor ,si mai amestecam cateva minute pe foc.Asezam compozitia intre doua foi de tot sau de napolitane.
Aceasta nuga este mai cleioasa decat prima,se apropie mai mult de halvita ca gust si consistenta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu