Ingrediente:
La 1 kg de capsuni,500 g de zahar.
Mod de preparare:
Spalam capsunile ,le rupem coditele si le scurgem bine pe o sita.Punem intr-un castron un strat de capsuni,unul de zahar si asa mai departe.
Lasam sa stea la loc racoros pana a doua zi.Punem cu totul intr-o cratita ,tinem putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul,dam apoi la foc mai iute si lasam sa fiarba amestecand tot timpul ca sa nu se prinda de fund.
Incercam sa vedem daca este gata punand putin pe o farfurioara.Daca nu lasa zeama inseamna ca este destul de legata.
Dam compozitia intr-o parte,acoperim cu un prosop ud si se lasa sa se mai raceasca putin ,dar nu de tot.
Borcanele trebuiesc spalate cu apa fierbinte si cu detergent,se limpezesc,le stergem si cat sunt calde inca ,turnam gemul in ele.
Le lasam sa se raceasca de tot si le legam bine si cu hartie pergament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu